§1  Applikationsområde

§2  Ingående av avtal

§3  Leverans

§4  Returinstruktion

§5  Returer

§6  Priser

§7  Fraktkostnad

§8  Betalning

§9  Vård

§10 Äganderättsförbehåll

§11 Tystnadsplikt

§12 Tillämpliga rättigheter

§13 Tvistlösning på nätet

§14 Avskiljbarhetsklausul

§15 Identitet av kontraktspartner

§ 1 Applikationsområde

Dessa villkor regulerar det kontraktsenliga samband mellan dig som fysisk person och oss, Blues Pills (IC Music And Apparel GmbH) och är endast validerbart för affärsrelationer med konsumenter i ändamål enligt civillag §13. Konsumenten enligt denna föreskrift är varje fysisk person som sluter ett lagligt avtal för ett syfte, vilka kan bli tillsatt varken komersiell eller oberoende professionell. Dessa villkor är gilitiga för erbudanden vid domänen URL och vår tryckta kataloger. Vi fullbordar din order baserat baserat på våra villkor vilka är giltiga under tiden då ordern läggs. Våra villkor är tillgängliga i våra trycka kataloger skickade av oss och är tillgängliga för dig på vår internetsida blues-pills.liveyourmusic.com.

§ 2 Ingående av avtal

Du kan beställa på internet från oss via vår hemsida URL. Representationen av produkterna visade varken i vår onlinebutik eller vår tryckta katalog ett förbindligat erbjudande för ändamål enligt civillag §145. I vår kundvagn har du möjligheten att inleda orderprocessen genom att använda knappen Vidare till Kassan. Efter det att du fyllt i din personliga data kommer du finna en översikt av din order vid det sista steget av orderprocessen. Där kan du ta del av din order igen och ha möjlighet att ändra vid behov. Genom att använda knappen Bekräfta Order lägger du ett bundet anbud beträffande de valda artiklarna. Vi är auktoriserade att acceptera ditt anbud inom 14 dagar genom att skicka en bekräftelse av din order (via mail eller post). Din order är inte ansedd att bli accepterad innan vi har accepterad den genom bekräftelse. Skulle vi inte acceptera ditt anbud inom 14 dagar anses det att vi har avsagt oss rätten till den. Produkter vilka inte är listade är inte del av försäljningen.

§ 3 Leverans

Vi levererar varor vilka vi har i lager inom 5 arbetsdagar via DHL till adressen given av dig. Levererade bortom den tyska federationen och inom Europa, förutsatt att produkten är tillgänglig, kan ta ca. 10-14 arbetsdagar. När leverans sker till länder bortom Europa kan leveranstiden vara beroende av expeditionsformen och mottagarens. Alla levaranstider eller leveransperioder är icke-bindande, de är baserade på överrenskommelse. Den föregående informationen om framtida datum för leverans eller lavernstidsskalor är icke-bindande, om inte den har uttryckligen blivit överrenskommen mellan konsumenten och oss. I det fallet av ett uttryckligt överrenskommet datum och om det är en försening i leveransen måste ni tillåta oss en förlängning av upp till 2 veckor. Om vi är oförmögna att leverera inom den tidsram vilket är given till er är ni berättigad att upphäva försäljningsavtalet. Skulle en vara inte vara tillgänglig för leverans inom den givna tidsramen kommer vi så snabbt som möjligt informera er om leveransdatum alternativ att leverans inte kan inträffa.

§ 4 Returinstruktioner

Rätt till retur

Du kan returnera vilken mottagen vara som helst utan ange skäl inom 30 dagar genom att returnera varan. Returperioden startar med kvitto av denna instruktion för rätt till retur, men ej innan kvittot för varor av mottagaren (i fall av återkommande leverans av samma vara inte innan kvitto av den första partiella leveransen) och inte innan att följa vår plikt av information enligt 246, subs. 2 i samband med sec. 1 subs. 1, 2 EGBGB to sec. 312 e, subs. 1, klausul 1 BGB i samband med sec. 246 subs. 3 EGBGB. För att säkerställa iaktagande av deadline, expediering av varorna eller din returförfrågan inom denna period.

Var god och skicka varorna eller din returförfrågan till:

IC Music and Apparel GmbH

Blues Pills Merchandise
Spinnereistr. 7
04179 Leipzig
Germany

Följande varor är exkluderade från rätten till retur:

1. Varor vilka var tillverkade efter försäljning till kundens specifikation eller skräddarsydd till särskilt behov kan ej returneras med tanke på deras utseende och utförande
  2. att leverera CD-skivor, DVD-skivor och mjukvara i ett oförseglat tillstånd
  3. att leverera biljetter eller biljettpaket(exempelvis biljett och t-shirt)
  4. att leverera piercingsmycken (pluggar, tunnlar), så länge de har blivit oförseglade

Returnkonsekvenser

I det fall av en effektiv retur, kommer servicen mottagen ömsesidigt vara garanterad  tillbaka, vilket fallet kan vara, tagen av förmånstagaren (exempelvis, funktionella fördelar) kommer att befrias. I fall av produktförsämring kan en värdeskompensation bli krävd. Detta tillämpas inte om produktens försämring endast hänt under granskning - vilket det vanligtvis skulle hända i butiken. Du kan undvika värdeskompensation genom att inte använda produkten som dess ägare och utelämna allt vilket kan påverka dess värde. Plikten av återbetalning ska bli utföras inom 30 dagar. Perioden startar för köparen efter produkten returneras eller då en returförfrågan skickas, och den börjar för IC Music  Apparel efter mottagande av givna produkt.

§ 5 Returer

Var god och returnera dina produkter genom att använda Royal Mail tjänster till:

IC Music and Apparel GmbH
        Spinnereistr. 7
        04179 Leipzig
        Germany

För mer information var god och läs vår leverans och retursektion på hemsidan. Var god och används för retursänding av produkterna det packningsmaterial vilket kom från oss, eller packa produkterna på sådant sätt att de kommer fram till oss i gott skick. För returer av skor, var god att använda en annan påse eller kartong och inte skokartongen som enda utsideförpackning aftersom återförsäljning av skor med skadad skokartong inte är möjlig. Dessutom ber vi dig att inte ta bort originaletiketter och märken av hygienska skäl med underkläder och med tvätt inte ta bort några skyddande täcken. Med icke-iaktagande av dessa efterfrågningar fortsätter din rätt till retur utan begränsning. Var extra uppmärksam till att fylla i din bankinformation fullständigt. Vi hålls ej skyldiga till några finansiella problem på grund av inkorrekta detaljer från dig.

§ 6 Priser

Alla priser visade inkluderar MOMS. Post -och fraktkostnader läggs till enligt listan i sektion. 7.

§ 7 Leveranskostnad

Vi debiterar 59 kr för frakt inom Europeiska Unionen.

§ 8 Betalning

Vi accepterar betalning via banköverföring, PayPal, och betalkort/kreditkort. Om du bor utanför Tyskland kan du endast betala med förbetalning (beroende på möjligheterna i varje land), kreditkort eller PayPal. I Österrike, Schweiz, Belgien eller Storbritannien är direkt ebank också möjligt

1.   Betalning via förbetalning
      Vi skickar dig en bekräftelse av din order via e-mail. Efter vi mottagit betalningen vid vårat bankkonto kommer vi skicka dina varor.
  2.   PayPal
      Betalningen sker omedelbart från ditt PayPal-konto till vårat med adressen paypal@impericon.com.
  3.   Betalning vid leverans
      Betalning sker i samband med leverans av varor.
  4.   Direkt Ebank
      Betalning sker direkt online över ditt internetbankkonto. Efter det att du fyllt i din tillgängesdata samt även den lämpliga TAN.
  5.   Credit card
      Vi accepterar VISA, Mastercard och Maestro-kort. Hanteringen av betalningsdetaljerna är kodad och erbjuder dig en säker bearbetning av din data och en snabb och okomplicerad betalning.

§ 9 Vård

Var god och ta del av tvättinstruktionerna på intruktionerna funnet på artiklarna. Vi kompenserar inte skador orsakade av felaktig tvättning.

§ 10 Reservation av Ägandeskap

Alla produkter kvarstår som förbehållslös egendom av IC Music And Apparel GmbH till dess att betalning är uppfylld.

§ 11 Tystnadsplikt

Vi håller tystnadsplikten strikt. All information relaterat till ordern så väl som personlig IC Music And Apparel. Sparad information komme endast bli överförd till avsvarigt expeditionsföretag för leverans av produkter. All personlig information kommer hållas i förtroende och användas i linje med adaptiv dataskyddslagar. För marknadsföringssyften kan vi upprätthålla datautbyte med andra postorderföretag så väl som tjänstetillhandahållare. Om du inte ber oss att inte göra detta kommer din personliga information bli överförd till dessa företag och tillhandahållare. Dessutom, du är värd av intresse att skyddas. Mer information om detta kan du finna i vår Intergritets Policy.

§ 12 Tillämpliga rättigheter

Tyska konsumenträttigheter är giltig för alla dispyter vilka har sitt ursprung från eller på ett knto av detta arrangeman till uteslutning av avköpsrättigheten.

§ 13 Tvistlösning på nätet

Den europeiska kommissionen erbjuder en plattform för den utomrättsliga tvistlösningen online (OS-plattform) tillgänglig på: http://ec.europa.eu/odr . Det är vårat ansvar att lösa tvister som uppkommer från avtalsförrhållanden genom en muntlig överenskommelse. Vi är dock inte skyldiga att delta i en förlikningsprocedur och kan inte erbjuda deltagande i denna procedur.

§ 14 Avskiljbarhetsklausul

Skulle en reglering av dessa allmäna villkor av affärer bli verkningslösa, kommer effektiviteten av de kvarvarande förordningarna därigenom inte bli berörda.

§ 15 Identitet av kontraktspartner

IC Music and Apparel GmbH

Blues Pills Merchandise

Deutscher Platz 4
04103 Leipzig
Germany
Tel.: +49 341 218 290 20
Fax: +49 341 991 878 29
Administration of business: Fabian Kraffczyk, Martin Böttcher
Register of companies Local Court of Leipzig, register no. HRB 25392
VAT-ID-Nr.: DE267330102
Email: blp.se@liveyourmusic.com